Ryfylke bakeri & konditori er et sertifisert håndverksbakeri på Jørpeland i Strand kommune. Alt vi baker er laget for hånd etter stolte tradisjoner. Vi lager alt av baker- og konditorvarer, og har en cateringavdeling som lager mye påsmurt. Vi lager også koldtbord, tapas og middager på bestilling. I 2020 fikk bedriften merkevareprisen i Ryfylke, og høsten 2021 ble bedriften kåret til Årets Bakeri i Norge.
Vi har en kafé på Jørpeland, og en kafé på Tau.
Vi er totalt 20 ansatte, ledet av daglig leder Gunvor Fiskå. Hun er utdannet baker og konditormester, og har deltatt i flere konkurranser. Hun ble nr. 2 i konkurransen «årets kake» to år på rad, i 2012 og 2013. Flere lærlinger som har jobbet på bakeriet har også hevdet seg bra i konkurranser. Sist var Sunniva Nergård Myhre som ble nr. 3 i «ung konditor» i 2014. Sunniva vant også både publikumspris og 1. plass i Rogalandsmesterskapet for unge konditorer i 2015.